Hoe staat het met je goede voornemens?

In de derde week van januari kan het al wat lastiger worden om vast te houden aan je goede voornemens.
Daarom heb ik wat tips op een rijtje gezet, waarmee je de kans van slagen aanzienlijk vergroot.
Misschien heb je deze voornemens al eerder gehad, maar niet volgehouden. Hoe lukt het deze keer wel?
Veel voorkomende redenen waarom mensen hun doelen opgeven zijn:
1. Het doel is te ambitieus: Mensen kunnen soms onrealistische doelen voor zichzelf stellen wat kan leiden tot frustratie en uiteindelijk opgeven. Met een groei-mindset zet je telkens stappen die zorgen dat je verder, beter, sterker bent dan de week of zelfs de dag ervoor.
2. Gebrek aan motivatie: Het kan lastig zijn om gemotiveerd te blijven als je doel veel tijd of inspanning vereist. Als je niet gemotiveerd bent, val je snel terug in oude gewoonten. Motivatie moet van binnenuit komen. Dat heet intrinsieke motivatie en zorgt dat je motivatie maakt, als je het op een moment niet hebt.
3. Gebrek aan tijd: Als je het druk hebt met werk en andere verplichtingen, kan dat leiden tot gebrek aan tijd om aan fitness te doen. Plan het daarom in en geeft het prioriteit. Zonder een goede gezondheid kun je die andere dingen ook niet doen.
4. Gebrek aan discipline: Als jij je niet aan je trainingsroutine kan houden, kan dit leiden tot opgeven omdat het steeds lastiger is de draad weer op te pakken. Maak er een gewoonte van om te doen wat je van plan bent. Maak de stappen desnoods heel klein.
5. Verveling: Mensen kunnen zich vervelen met hetzelfde trainingsroutine, wat kan leiden tot verlies van interesse en opgeven van het doel. Als je samen met iemand traint scheelt dit ontzettend in verveling. Dit kan een trainingsmaatje zijn of een personal trainer.Het is belangrijk om realistische doelen te stellen met een duidelijk plan. Het is ook nuttig om een trainingsroutine vinden die leuk en uitdagend is en vol te houden qua belasting. Hierbij helpt het om ondersteuning te zoeken, van een professional, een vriend(in) of familielid, om zo gemotiveerd te blijven en je doelen dit keer te behalen!
 
Is een van je goede voornemens om af te vallen op een gezonde manier?
Zonder een specifiek dieet?
Kijk dan eens naar de online cursus over gezond en definitief afvallen.
Met de principes uit deze cursus heb je de kennis om vet te verliezen en spiermassa te behouden of aan te maken.